Heb jij of je ouder(s) problemen met geld? Kom je bijvoorbeeld geld te kort? Pieker jij weleens over geld? Heb je vragen over: DUO, achterstanden met betalen of andere geldzaken? Om te zorgen dat je opleiding hier niet onder lijdt is het van belang hierover in gesprek te gaan met iemand die je hierover in vertrouwen kunt spreken.

Hoe sta je er voor?

Met de test weet je in een paar minuten hoe je er financieel voor staat en of het nodig is om in actie te komen.

Woon je in de gemeente Oss en ben je minimaal 18 en maximaal 27 jaar oud? En heb je schulden? Dan kom je in aanmerking voor AJOSS, een project om je uit de schulden te helpen.

Woon je in gemeente Oss of gemeente Bernheze ? Dan kom je via onderstaande link terecht op de site van schuldhulpmaatje. Daar kun je gratis deskundige hulp bij schulden vragen.

Wil je kijken wat je er zelf aan kunt doen? Klik dan op deze link voor een zelfhulpmodule. Check je zorgverzekeraar voor een gratis inlogcode!

Nog een half jaartje, dan is Christa uit de financiële problemen. Met hulp van haar maatje Paula betaalde ze al haar schulden af, zonder hulp van een kredietbank of iets dergelijks. “Ik wilde het zelf oplossen en alles afbetalen. Met hulp van Paula is me dat gelukt.”

In onderstaand filmpje van 6 minuten hoor je hoe iemand in de schulden terecht is gekomen en hoe schuldmaatje in de praktijk werkt.

Voedselbank

Komt het voor dat jij of jouw ouders door geldtekort geen eten kunnen kopen? Dan kan het zijn dat je terecht kan bij de voedselbank. Op onderstaande website legt Steffie uit wat de voedselbank is, wat ze doen en hoe ze misschien ook jou kunnen helpen.

Schuldhulpverlening

In deze uitleg vertelt Steffie je wat schuldhulpverlening is. Er wordt uitgelegd wat schulden zijn, hoe en waar je hulp kunt krijgen en wat je dan kunt verwachten. Klik op de button hieronder om naar het filmpje te gaan.

Meer info

Je bent niet de enige student met problemen op het mbo. Zie onderstaande info op RTL nieuws.

In gesprek met

Blijven gedachten over schulden malen in je hoofd, ga dan in gesprek met iemand die je vertrouwt. Dit kan zijn:

  • Je ouders/verzorgers.
  • Je mentor/(zorg)coach.
  • De huisarts. Iedere huisarts werkt samen met praktijkbegeleiders, gespecialiseerd op dit thema.
  • Medewerkers van het Expertisecentrum (vul het contactformulier van Check it in, of je mentor/(zorg)coach meldt je aan).
  • Schoolmaatschappelijk Werk.
  • Basisteam in je woonplaats.
BannerKW1C

Stel je vraag

via WhatsApp

Via WhatsApp kom je gemakkelijk in contact met een medewerker van het Expertisecentrum.

CheckIt_Chat_groot