Je hebt vast al eens voorlichting gehad of gelezen over seksualiteit. Het kan zijn dat je gerichte vragen hebt, omdat je nu een relatie hebt bijvoorbeeld. Die vragen kunnen divers zijn, van ‘hoelang moet je wachten met het hebben van seks in een relatie?’ tot ‘hoe voorkom ik het krijgen van een soa (seksueel overdraagbare aandoening)?’.

Klaar voor de eerste keer?

Je eerste keer is spannend. Niet alleen voor jou, maar ook voor degene met wie je wil vrijen. Het kan zijn dat je nog twijfelt. Vraag je je af of je al toe bent aan je eerste keer?

Wat is veilig en wat niet?

Er zijn verschillende manieren waarop je seksueel contact met elkaar kunt hebben. Bij de ene manier loop je kans op een soa, bij de andere manier niet. Soms loop je ook kans op een zwangerschap, maar bij bepaalde seksuele handelingen loop je daar geen kans op.

Vragen over anticonceptie? Bel de twijfel-telefoon!

De Twijfeltelefoon is vanaf 14 februari 2024 bereikbaar voor vragen over anticonceptie. Vrouwen die twijfels hebben over de pil, kunnen anoniem bellen met 088-7555777.

Twijfel-telefoon
Anticonceptiemiddelen

Welke voorbehoedsmiddelen zijn er allemaal? En welke past of passen het beste bij jou en je bedpartner? Hier lees je meer over de pil en wat je moet doen als je de pil bent vergeten. Ook kun je zien hoe je een condoom om moet doen en welke anticonceptiemiddelen er nog meer bestaan.

SOA’s?

Maak je je zorgen of heb je onveilige seks gehad? Blijf er niet mee rondlopen en laat een soa-onderzoek doen. Dit kun je laten doen bij je huisarts, een soa centrum van de GGD of middels een thuistest.

Vervelende ervaring gehad?

Het hebben van seks ervaren veel mensen als fijn. Maar het kan zijn dat jij dit niet zo ervaart. Twijfel je of het wel goed is wat er gebeurt? Voel je je onprettig of onveilig bij de situatie? Is de ander of ben jijzelf over je eigen grens gegaan?

Direct hulp

Direct hulp zoeken na verkrachting kan moeilijk zijn, maar absoluut belangrijk. Jij verdient hulp en steun om deze nare ervaring te verwerken. Bij het Centrum Seksueel Geweld helpen ze jou. Misschien durf je niet over de verkrachting te praten met je familie of vrienden, of ben je bang voor de dader. Bij het Centrum Seksueel Geweld kan je terecht als je recent een verkrachting hebt meegemaakt zodat jij de hulp krijgt die je nodig hebt. Bel 0800 0188. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar (link naar Centrum Seksueel Geweld).
Via het Centrum Seksueel Geweld kan je hulp krijgen van:

  • Artsen
  • Verpleegkundigen
  • Psychologen
  • Maatschappelijk werkers
  • Politie
Bekijk hier onder de voorlichtingsvideo van Centrum Seksueel Geweld
Helpwanted
Grensoverschrijdend gedrag is niet alleen offline maar ook online een groot maatschappelijk probleem. De gevolgen kunnen ingrijpend zijn. Gelukkig valt er vaak wel iets aan te doen.  Op Helpwanted.nl vind je meer informatie en kun je online misbruik melden.
SENSE

Via het internet is er veel informatie te vinden over seksualiteit, via websites of filmpjes. De website van Sense is voor dit onderwerp de meest bekeken infosite onder jongeren.

In dit YouTube filmpje zie je de jongens van Stuk.tv die zich voorbereiden op het geven van een les seksuele voorlichting op een middelbare school.

Gesprek

Vind je op deze pagina geen antwoord, denk dan eens na om in gesprek te gaan met iemand die je vertrouwt.
Dit kan zijn:

  • Je ouders/verzorgers.
  • Je coach.
  • De huisarts. Iedere huisarts werkt samen met praktijkbegeleiders, gespecialiseerd op dit thema.
  • Vertrouwenspersoon van Koning Willem I College.
  • Medewerkers van het Expertisecentrum Extra Ondersteuning (vul het contactformulier van Check it in, of je mentor/(zorg)coach meldt je aan).
  • Schoolmaatschappelijk Werk.
  • Basisteam in je woonplaats.
Seks

Stel je vraag

via WhatsApp

Via WhatsApp kom je gemakkelijk in contact met een medewerker van het Expertisecentrum.

CheckIt_Chat_groot